Internet je mesto, ki ponuja celo vrsto priložnosti za zaslužek. Med brskanjem po spletu ste zagotovo že ničkolikokrat naleteli na oglase, ki so oglaševali, da v enem mesecu lahko praktično brez dela zaslužite ogromne vsote denarja. Pogosto gre za razne igre na srečo, npr. za »preverjen« sistem pri ruleti, kjer naj uspeh nikakor ne bi mogel izostati.No, temu še zdaleč ni tako. Večina pri takšnem načinu denar izgubi, ne pa dobi.

Obstaja pa zelo dober način, ki dejansko ponuja lepo priložnost za zaslužek. Toda ta način zahteva delo. Imenuje se partnerski program. Večini udeležencev prinese nek soliden dodaten zaslužek, od katerega se sicer ravno ne da preživeti, tistim najboljšim, ki partnerskim programom posvetijo veliko časa, poleg tega pa so v projekte pripravljeni tudi investirati, pa lahko prinese večkratnik povprečne plače.

Ne veselite se prezgodaj, saj je do tja kar dolga pot, ogromno testiranj, vzponov in padcev. Raje namenimo nekaj besed preprostemu partnerskemu programu, ki ne zahteva ogromno dela, nudi pa povsem spodoben dodaten zaslužek, če se zadeve seveda lotimo pravilno.

partnerski program

Preden se spustimo v podrobnosti, na kratko predstavimo, kaj partnerski program sploh je. Gre preprosto za to, da promoviramo izdelke ali storitve nekega podjetja, običajno takšnega s spletno trgovino, in ko nekdo prek našega oglasa oz. povezave v tej spletni trgovini opravi nakup, smo deležni provizije. Provizija je največkrat izražena v odstotkih od vrednosti prodaje, njena višina pa je lahko zelo različna. Običajno od 5 % do 25 %, nekateri (zahtevnejši) partnerski programi pa ponujajo celo 100 % provizijo. Da, tudi to je mogoče, saj si takšna podjetja več obetajo od poprodajnih aktivnosti.

Partnerski program je ponavadi na voljo pravnim osebam, vse več pa je tudi programov, ki omogočajo možnost sodelovanja tudi fizičnim osebam. Opozoriti je potrebno še na to, da večina ponudnikov partnerskega programa nudi izplačilo sredstev, pri nekaterih pa je zaslužene provizije možno zapraviti le za izdelke oz. storitve, ki jih ponudnik prodaja.

Priporočamo vam, da se pred vpisom v partnerski program dobro pozanimate o naslednjih stvareh:

  • Kaj vse lahko promovirate?
  • Kakšna je višina provizije?
  • Ali v partnerskem programu zagotovo lahko sodelujete?
  • Je na voljo promocijski material?
  • Ali podjetje zagotovo izplačuje provizije?
  • Kaj o partnerskem programu mislijo drugi udeleženci (poglejte po forumih)?

Zagotovo ne bo odveč, da se pozanimate tudi o povprečnih, lahko tudi najvišjih, mesečnih zaslužkih, ki so jih deležni sodelujoči v partnerskem programu.

YouTube video

Naj za konec omenimo še eno izmed možnosti, ki je odlična za vse začetnike. Oglaševanje storitev spletnega gostovanja. Ker dandanes rabi prostor na spletu praktično vsakdo, je povpraševanje po omenjeni storitvi visoko. V Sloveniji boste našli zelo kakovostne ponudnike, ki nudijo visoke provizije, vse tja do 25 %.

Oglašujte na svoji spletni strani, pohvalite storitve na socialnih omrežjih, če pa vam prijatelj, sorodnik ali znanec omeni, da potrebuje spletno stran, posledično pa tudi spletno gostovanje, mu ne pozabite posredovati svoje partnerske povezave, prek katere naj opravi nakup.

Članki iz iste kategorije: