Pri uporabi različnih akumulatorskih orodij je pogosto večina ljudi osredotočena zgolj na njihovo moč oziroma zmogljivost, vendar sta poleg teh dveh lastnosti ravno tako pomembni tudi trpežnost in ergonomičnost. Še posebej postaneta ključni, ko gre za orodja, kot je udarno kladivo, kjer prihaja do hitrih in močnih udarcev, ki lahko ob dolgotrajni uporabi povzročijo kar nekaj težav zaradi nastalih vibracij.

Če obnavljate kopalnico in nameravate sami porušiti stare kopalniške ploščice, potem boste potrebovali rušilno kladivo z vpenjalnim sistemom, ki omogoča hitro in preprosto zamenjavo dleta. Le tista najkakovostnejša vrtalna orodja so opremljena z različnimi vrtalnimi dleti in so načeloma kljub veliki rušilni moči vseeno še vedno dovolj lahka, da držanje takšnega orodja ne povzroča večjih težav oziroma bolečin v rokah.

Izredno močno in obenem lahkotno udarno kladivo

Za vrhunska vrtalna orodja je značilna predvsem njihova učinkovitost z maksimalno trpežnostjo, obenem pa morajo biti dovolj lahka, da je držanje optimalno. Prvo brezkrtačno udarno kladivo je proizvedlo podjetje Hikoki oziroma Hitachi, kot se je imenovalo v preteklosti. Prvi so ga namreč patentirali in hitro vzpostavili serijsko proizvodnjo ter postali eni od treh vodilnih svetovnih proizvajalcev brezkrtačnih kladiv.

Poleg visoke hitrosti in izjemne moči, ki jo dosegajo zahvaljujoč močnemu motorju, so njihova akumulatorska orodja znana po svoji ergonomski obliki, imajo pa mehek ročaj in odličen sistem proti vibracijam.

YouTube video

Visoka moč zagotavlja učinkovitejše delo

Tako lahko udarno kladivo Hikoki doseže moč udarca do 3,2 J z doseženim številom vrtljajev 0-1.100/4.300 min-1, omogoča pa tudi vrtanje v beton. Ker spada v novo generacijo malih kladiv, je zaradi svoje lahkotnosti in zmogljivosti zelo priljubljeno pri običajnih uporabnikih, primerno pa je tako za male mojstre kot tudi za prave profesionalce. Udarno kladivo omogoča tri načine dela, in sicer udarno vrtanje, vrtanje in dletenje. Opremljeno je z mehkim ročajem in velikim stikalom za enostavnejše upravljanje, na voljo pa je v posebnem kovčku.

YouTube video

Podobno kot to velja za vrtalna in udarna kladiva, je tudi rušilno kladivo Hikoki sposobno izredno velike rušilne moči znotraj svojega razreda. Ker se znotraj valja nahaja velik in težak udarjač, konica lahko zelo počasi prodre v material, kar zagotavlja enostavnejšo uporabo in visoko učinkovitost. K temu pa prispevata tudi mehak ročaj, ki je prevlečen z gumo, in veliko stikalo.

Maksimalna zmogljivost in trpežnost brezkrtačnih orodij

Poleg visoke produktivnosti in učinkovitosti velja omeniti, da udarno kladivo in ostala orodja Hikoki sploh ne zahtevajo visokih stroškov za vzdrževanje. To velja predvsem zato, ker nimajo vgrajenih krtačk, kar pomeni, da so s tem manjše možnosti za nastanek okvar in nižji stroški vzdrževanja. Poleg že prej omenjene visoke zmogljivosti in hitrosti pa je njihova velika prednost tudi najsodobnejši antivibracijski sistem.

Članki iz iste kategorije: