Nihče si ne želi, da bi moral ves čas kupovati nove kartuše za svoj »ink jet« tiskalnik, zato pridejo vedno prav nasveti, kako poskrbeti, da se bodo kartuše čim počasneje praznile in bo barvilo v njih zadoščalo za tiskanje čim več strani. Za vas smo poiskali nekaj nasvetov, kako podaljšati življenjsko dobo za kartuše Samsung, ki pa bodo prišle prav tudi uporabnikom vseh drugih znamk tiskalnikov in kartuš.Kartuše Samsung

Kako ohraniti kartuše Samsung?

1. Za ohranitev kartuš Samsung se najprej ne osredotočite na samo kartušo, temveč na vaš tiskalnik oziroma na nastavitve tiskanja v vašem računalniku. Večina ljudi vse dokumente tiska na nastvaitvi »normal«, pri kateri se iz kartuš porablja več barvila. Zakaj? Ink jet tiskalniki delujejo tako, da se barvilo nanaša na papir v več plasteh, s čemer je tisk bolj izrazit, a kadar ne potrebujete visoke kakovosti tiska oziroma morate dokumente natisniti bolj kot ne za lastne potrebe, lahko to preprečite. Tiskanje nastavite na opcijo »draft«, s čemer bo tisk hitrejši, vaše kartuše Samsung pa uporabne dlje, saj se barvilo ne bo nanašalo v več plasteh, temveč zgolj v eni sami.
2. Na splošno velja, da je z barvnimi kartušami več stroškov kot s črnimi, zato velja z njimi varčevati, da se ne porabijo prehitro. Kadar tiskate zgolj besedilo in ste mnenja, da pri tem porabljate zgolj svojo črno kartušo Samsung, pa se običajno motite. Razen, če ste v nastavitvah tiskanja poskrbeli, da se dejansko porablja zgolj črna kartuša, je tisk namreč vseeno barven – tudi črno besedilo se tiska z barvami! Odprite torej nastavitve in računalniku naložite, da v tiskalnik pošlje ukaz za »greyscale« tiskanje, pri katerem sebo uporabljalo zgolj barvilo iz vaše črne kartuše Samsung.
3. Uporabljate multifunkcijsko napravo, ki je namenjena tiskanju, fotokopiranju in skeniranju? Potem pri fotokopiranju poskrbite za nastavitve, ki bodo velevale nižjo gostoto (density). Morda bodo kopije nekoliko svetlejše kot original, vendar boste pri kartušah kar nekaj prihranili.

YouTube video

Kako dolgo je priporočljivo uporabljati kartušo?

Morda se vam zdi vprašanje nesmiselno in bi z veseljem odgovorili, da tako dolgo, dokler barvila v njej ne zmanjka. Pa ni povsem tako. Kadar kupujete kartuše Samsung (ali katere koli druge), pomislite na to, da proizvajalci priporočajo, da vsako odprto in vstavljeno kartušo porabite v šestih mesecih. To je namreč čas, za katerega garantirajo, da bo kartuša odlično delovala, potem pa se lahko pri barvilu že pojavijo spremembe (začne se sušiti). Kadar lahko za svoj tiskalnik kupite kartuše različnih dimenzij oziroma z različno vsebnostjo barvil, se torej vedno odločite za velikost, za katero veste, da jo boste dejansko potrebovali in porabili v roku pol leta. Če ne, se vam lahko zgodi, da se pojavijo težave pri tiskanju ali se vam celo pokvari tiskalnik.

Članki iz iste kategorije: