Ljudje se lahko le stežka postavimo v vlogo zunanjega opazovalca, iz katere bi lahko nepristransko ocenili svoj videz, zato nam pri urejanju svoje podobe pogosto pomagajo drugi. V mladih letih nam oblačila izbirajo starši, tudi pri izbiri pričeske in drugih elementov našega videza nimamo ravno veliko svobode.osebni-izgled

Ko se v najstniških letih vse bolj osvobajamo od vpliva staršev, se pri urejanju svojega videza začnemo zanašati na prijatelje, katerih mnenja v teh letih zelo pomembno oblikujejo naš proces odločanja pri zadevah, povezanih z modo in videzom. V tem času se izoblikuje modni okus posameznika, ki se kasneje v življenju le redko drastično spreminja, zato je to obdobje še kako pomembno. A tudi kasneje se pojavljajo številne dileme, ki jih je težko rešiti le z modnim občutkom, pridobljenim v najstniških letih.
Čas gre naprej, modne smernice se spreminjajo, človek odraste in se stara – kdo pa takrat skrbi za izgled posameznika? Res je, da se mnogi odrasli v obdobju zgodnje odraslosti nehajo opredeljevati do modnih smernic in se umaknejo v zavetje svojih ustaljenih navad. A tisti, ki bi radi ostali v koraku s časom ter s svojim izgledom pokazali, da živijo v sodobnem svetu, imajo na voljo različne rešitve, ki pomagajo pri oblikovanju modernega izgleda.
Najbolj zanesljiva in tudi vedno bolj priljubljena opcija je stilsko svetovanje, ki poskrbi za vse aspekte celovite podobe posameznika. Stilsko svetovanje seveda ni namenjeno zgolj odraslim ali samo ljudem v določenih življenjskih situacijah, temveč pomaga vsem, ki želijo s svojim videzom navdušiti, ali pa le ostati v toku sodobnih modnih smernic. Svetovalci so usposobljeni v tem, da z nepristranske zunanje perspektive uredijo podobo posameznika, pri tem pa seveda v največji možni meri upoštevajo želje osebe, ki želi spremeniti svoj videz. Rezultat stilskega svetovanja je tako sveža in celovita modna podoba, ki je v današnjem času še kako pomembna.
https://www.youtube.com/watch?v=lq4-DZbrXmg

Članki iz iste kategorije: