Tako kot ženske torbice, so tudi ženske denarnice pogosto polne stvari, ki jih ne potrebujemo več, prav tako pa tudi vsega tistega, brez česar ne moremo. Moški sicer radi komentirajo, da bi veljalo večino stvari zavreči oziroma pustiti doma, a tako enostavno tudi ne gre – kartice raznih prodajaln nam omogočajo popuste, vizitke raznih poslovnih partnerjev so nujne, da jih lahko pokličemo tudi takrat, kadar nismo v pisarni, račune v trgovini ali pri frizerju je zaradi novega zakona pač potrebno vzeti … Kako si torej zagotoviti, da bodo ženske denarnice bolj urejene?denarnica

Pravzaprav to sploh ni tako težko, saj se ženske denarnice običajno nahajajo v torbicah, tam pa je veliko prostora. Pospravljanje se velja v prvi vrsti lotiti tako, da denarnico popolnoma izpraznimo, nato pa vanjo ponovno spravimo tiste reči, ki tja dejansko spadajo: bankovce in nekaj malega kovancev ter plačilne kartice. Če imate težavo z veliko količino kovancev, ki jih ne porabite za plačevanje kavic, potem si velja doma pripraviti kozarec, v katerega redno praznimo odvečen drobiž (in verjemite, hitro se ga bo nabralo za precej lep znesek).

Da ženske denarnice ne bi pokale po šivih, si velja priskrbeti še nekaj dodatnih pripomočkov. Če v svojo denarnico že pospravite tudi prometno in vozniško dovoljenje ter svojo zdravstveno kartico, potem zdravstvenih kartic svojih otrok nikar ne nosite ves čas v njej. Enako velja tudi za vse klubske kartice in kartice ugodnosti – za te imate lahko ločen etui, saj nenazadnje nobene od teh kartic ne potrebujete pri sebi kar ves čas. V denarnici naj bo morebiti le ena kartica za popust oziroma zbiranje točk pri tistemu trgovcu, ki ga redno obiskujete.

Kaj pa poslovne vizitke? Tudi za te si lahko priskrbite priročen mali etui, v katerem imate tako svoje vizitke kot vizitke poslovnih partnerjev, še veliko bolje pa je, če si njihove vizitke spravljate v rokovnik ali podatke sproti vnašate v svoj mobilni telefon. Nenazadnje so pametni telefoni za to več kot odlični, saj nam omogočajo preglednost in hitro iskanje številk.

YouTube video

Ženska denarnica je lahko odlično darilo za valentinovo.

Članki iz iste kategorije: