Nekateri med vami veliko raje kot v fitnes dvoranah vadite doma. Morda ste si za to odmerili prav poseben kotiček, kjer imate svoj mir. A pomembno je tudi, da imate v njem vso ustrezno opremo, ki vam omogoča kakovosten način vadbe. Vsekakor pa vam ne sme zmanjkati tudi učinkovitih vaj za posamezne predele telesa. 

Vaje za prsni koš so med ljubitelji vadbe priljubljene, saj so ključne pri oblikovanju sanjske postave. A te bodo učinkovale le v primeru, če jih boste pravilno izvajali. Na voljo vam je kar nekaj odličnih vaj, ki si jih lahko od bliže pogledate tudi v obliki video posnetkov.

Sklece na žogi 

Čeprav nekatere vaje za prsni koš oziroma prsne mišice izgledajo povsem preprosto, pa temu ni vedno tako. Vaja sklece na žogi je sicer izjemno učinkovita vaja, a je med zahtevnejšimi. Pri roki morate imeti posebno fitnes žogo. Nanjo se na straneh oprite z dlanema in nogi iztegnite nazaj.

YouTube video
Video: Sklece na žogi

S prsnim košem se nato nadzorovano spuščajte do žoge, potem pa se dvignite. Hrbet imejte ves čas v popolnoma ravnem položaju. 

Eksplozivne sklece 

Pri tej vaji za prsni koš se najprej postavite v klasični položaj za sklece. Roki imejte pri tem nekoliko širše od ramen. Dlani in prste stopal imejte na tleh. 

Vaje za prsni koš - sklece
VSklece so odlične vaje za prsni koš

Nato se spustite do stanja, ko so komolci pod pravim kotom. Z vso silo se poskusite odriniti nazaj v začetni položaj. Nato vajo večkrat ponavljajte. 

Priteg za glavo 

Odlična vaja za prsni koš je tudi priteg z glavo. S hrbtom najprej lezite na žogo ali na klop. Stopali imejte trdno na tleh. Z obema rokama primite srednjo težko utež. Roki nato iztegnite nad glavo. Komolce pokrčite do pravega kota. 

Sledi globok vdih. S pomočjo ramen in brez upogibanja komolcev spustite utež za glavo. Za nekaj trenutkov zadržite položaj. Med izdihom utež dvignite v začetni položaj. 

Ostale vaje za prsni koš so vam na voljo tudi na spletni strani corpoperffeto.com. Če si želite svojo postavo še bolj izpiliti, vam priporočamo, da vaje kar se da dobro preučite, nato pa se jih postopoma lotevajte. Poskrbite za pravo opremo in tudi za dosledno upoštevanje pravil, ki so jih na spletni strani zapisali strokovnjaki. 

Članki iz iste kategorije: