Fitnes kultura je tudi v Sloveniji dobro razvita. Razvejana mreža vadbenih centrov po vseh Sloveniji ponuja različne možnosti rekreacije in sprostitve. Vse več ljudi se zaradi cenovne ugodnosti, udobja med opravljanjem vaj in ostalih razlogov odloča za to, da rekreacijske dejavnosti opravlja v svoji dnevni sobi ali spalnici. Če tudi vi razmišljate o tem, da bi postavili mini vadbeni kotiček znotraj svojega doma, v vašem naboru vadbenih pripomočkov kettlebell vsekakor ne sme manjkati.

V svojo športno rutino jih lahko enostavno implementirate, pri tem pa prilagajate težo samega elementa glede na zmožnosti in počutje. Pripomočki kettlebell Fitnesshop podjetja so visokokakovostni in narejeni iz vzdržljivih in zdravju prijaznih materialov. Izbirate lahko med različnimi vrstami uteži, ki so lahko litoželezne, tekmovalne, gumijaste … Vaša izbira je odvisna tudi od vrste vadbe in vaše telesne konstitucije.

Litoželezni kettlebell: še vedno najbolj priljubljena izbira med športniki

Največja prednost litoželezne različice je cena, ki je v povprečju za 30 % nižja od primerkov, narejenih iz jekla. Prav tako se za nakup le-teh odločijo začetniki, saj so ročaji pripomočka večji in posledično omogočajo boljši oprijem. Pri uporabi bodite pazljivi, saj lahko nepravilna uporaba vodi do resnih poškodb, natrganih vezi ali vnetih mišic. S pomočjo kettlebell pripomočkov lahko izvajate vrsto različnih vaj, kot so mrtvi dvig, počep, zamah … Litoželezna zlitina je izredno trpežna kovina, ki je pred napadom rje in krušenjem dodatno zaščiten s posebnim premazom. Nekateri izdelki imajo gumirano dno, kar vaša tla ščiti pred udarci in odrgninami. Težo posamezne uteži označuje velikost elementa.

Tekmovalni kettlebell Fitnesshop spletnega ponudnika je standardiziran

Se s športom ukvarjate tudi profesionalno? Potem bodo za vas primernejše standardizirane uteži, kar pomeni, da so velikosti vseh obremenitev enake, posamezno težo pa lahko prepoznate po barvi. 16 kg je tako živo rumene barve, medtem ko je 8 kilogramska na voljo v roza odtenku. Vsaka različica je enake oblike, kar je še posebej pomembno za zagotavljanje pravilne in nespremenjene rutine vadbe. Vaša tehnika dviga se tudi z drugačno obremenitvijo ne bo spremenila. Ročaji so manjši in pravokotne oblike. Razlog za to lastnost vadbenega pripomočka je ta, da je se z manjšim premerom ročaja zmanjša tudi utrujenost oprijema.

kettlebell uteži

Najcenejši kettlebell primeren tudi za popolne začetnike

PVC različica je narejena iz cenovno ugodnih plastičnih gradnikov. Notranjost je zapolnjena z gostim polnilom, kar daje želeno obtežitev pripomočka. Po navadi jih kupujejo popolni začetniki, najbolj pogosta variacija so izdelki do 10 kg. Ker ne poškodujejo tal, so odlična alternativa litoželeznim in jeklenim izdelkom, a kljub temu omogočajo celostno vadbo.

Članki iz iste kategorije: