Pri nas je na cestah veliko motoristov in opaziti je, da nekateri na sebi ne nosijo vse potrebne zaščite. V takšno opremo zagotovo sodijo tudi primerno izbrana motoristična očala. Zlasti poleti takšna zaščita lahko predstavlja nepogrešljivo zaščito pred soncem, obenem pa še lep modni dodatek. Pri nakupovanju takšnega izdelka pa je seveda v prvi vrsti potrebno preveriti tudi ustreznost same zaščite.

Na voljo so tako ženska kot moška motoristična očala, prava pa vam lahko pomagajo izbrati izkušeni ter strokovno podkovani prodajalci v specializirani prodajalni z moto opremo.

Najboljša izbira so leče iz polikarbonata

Ne glede na to, ali iščete moška motoristična očala ali očala za nežnejši spol, mora takšen kos moto opreme vključevati tudi primerne leče. Te naj bi bile predvsem dobro odporne na najrazličnejše udarce. Strokovnjaki pravijo, da so daleč najboljša izbira tiste leče, ki so narejene iz polikarbonata. Slednje so tudi sicer obvezne za vse športnike z očali za zaščito.

YouTube video
Top 7 najboljših motorističnih očal za moške!

V moto športu se navadno uporabljajo takšna očala, ki so izdelana iz inovativnih ter precej robustnih materialov. Proizvajalci takšnih izdelkov si želijo doseči odlično kombinacijo vrhunske tehnologije ter inovativnega odlikovanja.

Sončna moto očala z lahkimi injekcijsko vbrizganimi okvirji

Sončna motoristična očala za moške in ženske imajo lahke, injekcijsko vbrizgane okvirje, ki so narejeni iz prav posebnega materiala. To omogoča izjemno visoko fleksibilnost, stabilnost, prav tako dobro odpornost proti najrazličnejšim vrstam kemikalij in stresnemu pokanju.

Sodobno zasnovana očala za motokros
Oblika moto očal se mora nujno povsem prilagoditi obliki uporabnikove glave. Sodobno zasnovana očala za motokros so pogosto primerna tudi za integracijo dioptrijskih leč.

Oblika moto očal se mora nujno povsem prilagoditi obliki uporabnikove glave. Le na takšen način je namreč nošnja lahko dovolj udobna in prijetna. Pogosto je njihov okvir precej ukrivljen, kljub temu pa decentracija optičnega središča zagotavlja nepopačenost. Na držalih moto očal mora biti obvezno vključena guma, ki je do kože prijazna. Okvirji sodobno zasnovanih očal za motokros so pogosto primerni tudi za integracijo dioptrijskih leč.

Leče moto očal naj omogočajo žive barve in visok kontrast

Leče motorističnih očal morajo uporabniku zagotoviti žive barve in dovolj visok kontrast.

To pa seveda lahko dosežemo z že prej omenjenimi lečami iz polikarbonata. Takšne leče so torej zelo tanke. Posebna prevleka na njih pa poskrbi, da se lahko učinkovito od nje odbijajo olje, voda in prah. Posledično je čiščenje takšnih moto očal precej preprosto.

Članki iz iste kategorije: