Skorajda ga ni obrtnika oziroma mojstra, ki pri svojem delu ne bi potreboval kakovostnega tovornega ali pa vsaj poltovornega vozila. Na samo lokacijo izvajanja del je treba namreč zelo pogosto pripeljati večje število delavcev, obenem pa še ves material ter potrebna orodja.

Seveda vsega omenjenega še zdaleč ne zmoremo prevažati kar v klasičnih osebnih avtomobilih. Če moramo v avto nekako dati samo lestev, se pogosto že znajdemo v težavah. Dejstvo je, da tako veliki pripomočki ter orodja ne morejo iti v prtljažnik vozila. Po eni strani bi sicer lahko najeli kombi, po drugi strani pa so lahko odlična rešitev ravno strešni nosilci za vozila.

Če želite najti idealno velikost strešnega kovčka, izmerite dolžino in širino strehe svojega avtomobila. Nato s pomočjo kalkulatorja velikosti strešnega kovčka ugotovite, katera velikost bo najbolje ustrezala vašim potrebam.

Dobra izbira so tipski strešni nosilci za vozila

Navadno so strešni nosilci za avtomobile in druga vozila kar tipski, kar je odlična izbira. To pomeni, da so bili izdelani za specifična vozila – glede na znamko ter model. Še posebej dobro se obnesejo takšni, ki so narejeni iz trpežnega aluminija. Veljajo za izjemno lahke, a imajo obenem zelo visoko nosilnost.

Večina mojstrov z avta strešnih nosilcev ne jemlje pogosto. Če pa jih, je najpametneje, če sta demontaža in montaža kar se da hitri ter preprosti. Dobrodošlo je tudi to, da so nosilci za streho avtomobila oblečeni v posebno gumo. Slednje namreč omogoča, da se tovor nikakor ne more premakniti.

YouTube video

Avtomobilski strešni kovčki

Ko se pripravljamo na počitnikovanje, nam v avtu pogosto zmanjka prostora za vso potrebno prtljago. Odlično rešitev seveda predstavljajo avtomobilski strešni kovčki. Takšen dodatek za vozilo seveda lahko tudi najamemo. Slednje je predvsem bolj smiselno, če se na daljše dopustovanje odpravljamo samo enkrat ali največ dvakrat v letu.

Zavedati pa se moramo, da prav vsi strešni kovčki za avtomobile niso dovolj varni. V zadnjem času se je število ponudnikov za izposojo tovrstnih sistemov povečalo, zato je še toliko bolj potrebno biti previden pri sami izbiri.

Članki iz iste kategorije: