Načrtujete potovanje in potrebujete več prostora za prtljago, kot ste sprva menili, da bo potrebno. Morda si želite le poenostaviti priprave na izlet ali preskusiti strešne rešitve za prevoz prtljage in s tem povečati udobje v kabini. V prtljažnik namreč ponavadi ne spravimo vsega. Poskusimo kako drugače.

Že imate nosilec za strešni kovček? Za vse strešne kovčke ali za pritrditev smuči ali koles za prevoz na strehi je namreč treba imeti poseben nosilec, na katerega je mogoče nato pritrditi vaš izbrani produkt. Ta nosilec je osnova, ki jo morate imeti in jo morate v vsakem primeru tudi kupiti. Treba je namreč vedeti, da so dolžina, oblika in model teh nosilcev prilagojeni glede na tip vozila, ki ga imate. Šele nato lahko izberete svoj strešni kovček. Ti so na trgu na voljo v več oblikah in dimenzijah. Pri izboru ste omejeni le toliko, kolikor morate paziti, da vaš kovček ne bo predimenzioniran glede na vaše vozilo. Manjše vozilo torej v praksi pomeni manjši strešni kovček.

Tipi in oblike strešnih kovčkov

Kakovostni strešni kovčki so praviloma izdelani iz odporne ABS plastike. Obstajajo sicer tudi tipi, izdelani iz vodoodpornih materialov, ki so ultra lahki in jih je ob neuporabi mogoče elegantno zviti v rolo in pospraviti. Nadalje imajo plastični strešni kovčki poseben premaz proti praskam, so odporni na udarce in UV žarke ter omogočajo varno zaklepanje, nekateri celo dvojno. Ravno pri zaklepanju oz. pritrjevanju pa se med seboj tudi znatno razlikujejo. Zanimivi so predvsem kovčki, ki se zaklepajo na obeh straneh, to omogoča lažji dostop in lažje razkladanje ali nakladanje kovčka, zanimiva različica so npr. tudi taki, ki imajo zaklep zadaj. Tudi v tem primeru je dostop omogočen z obeh strani vozila.

Pomemben element je tudi sama oblika strešnih kovčkov, saj odločilno vpliva na njihov volumen. Na srečo je oblikovalska industrija napredovala do te mere, da je eleganten strešni kovček dandanes prej pravilo, kot izjema.

Proizvajalec strešnih kovčkov Nordrive

Eden izmed vodilnih in svetovno priznanih proizvajalcev strešnih prtljažnikov je podjetje Nordrive. Eden izmed njihovih izdelkov so tudi strešni nosilci. Njihovi strešni kovčki imajo prepoznavno moderno aerodinamično obliko, zato je povečanje porabe goriva minimalno, hkrati pa so paša za mimoidoče. Kovčki so opremljeni z okovjem, ki omogoča preprosto odpiranje in zapiranje ter pritrjevanje. Poleg tega jih je mogoče namestiti na nosilce vseh dimenzij.

Spričo navedenih lastnosti so zato idealna izbira za vse, ki razmišljate o tem, kam s prtljago na potovanju. Mimogrede, ko se odpravljate na daljše potovanje, je pred odhodom pametno preveriti svoje vozilo na servisu, sami pa lahko preverite tlak pnevmatik ter količino motornega olja.

Članki iz iste kategorije: