V teh prazničnih dneh se veliko ljudi, počuti zelo osamljene. Samske ženske in moški morajo še pogosteje kot sicer poslušati pripombe, kot so »Kdaj se boš pa ti poročila, tvoja sestrična ima že dva otroka in hišo«, »Je kaj narobe s tabo, da še nisi našel prave?«. Tisti v stalnih zvezah pa so na udaru prazničnega stresa, ki ga povzročajo na primer obiski sorodnikov, dokazovanje pred sosedi, neusklajenost s partnerjem glede vzgoje otrok in pomoči pri opravilih. Na udaru so še zlasti ženske, ki bi se resnično morale vprašati, ali je res vse to potrebno.

Vso to mešanico težav, pričakovanj, kompleksov, zamer, negativnih izkušenj in vzorcev obnašanja v našem življenju lahko ponazorimo z labirintom. Nahajamo se nekje znotraj labirinta, lokacije sploh ne znamo določiti oziroma jo napačno ocenimo. Nekateri mislijo, da so že tik pred izhodom, drugi obupujejo, ker se jim zdi, da je pot predolga. Feng shui seveda ni čudežno sredstvo, ki bi rešilo vse težave. Lahko pa si ga predstavljamo kot dvigalo, s katerim se dvignemo nad labirint, in pogledamo, kje smo. Mogoče bomo celo prijetno presenečeni.

Spalnica

Ureditev spalnice na začetku partnerske zveze ne igra tako pomembne vloge kot kasneje, ko se strasti že malo umirijo in opazimo poleg golega partnerja tudi umazane zavese in oguljeno posteljnino. Oprema spalnice naj bi bila torej takšna, da bi nam poleg spanca nudila tudi stimulacijo za posteljne aktivnosti.

Pa je to sploh mogoče? Spanec je ena najbolj jin dejavnosti, seksualnost pa ena najbolj jang. Kako v enem prostoru povezati obe polarnosti? Kaj ima prednost, je v feng shuiju popolnoma jasno: spanec je bolj pomemben kot seks. Če ne bomo spočiti in polni energije, ne moremo dobro opravljati drugih dejavnostih, ki nas zadovoljujejo. Je pa seveda od primera do primera odvisno, kakšne so potrebe partnerjev in kako opremiti spalnico.

Znanje iz feng shuija pa lahko s pridom uporabimo, ko pričakujemo v spalnici novega partnerja. Najmanj, kar naj bi storili, je temeljito čiščenje spalnice, potem pa še energijsko čiščenje (s kadilom, soljo, zvoki). Zelo učinkovit je nakup nove posteljnine (mogoče celo nova blazina za njega ali njo) in zaščitne prevleke za vzmetnico. Pred prvim obiskom poskrbimo za to, da bo v spalnici veliko jang energije, kar bo koristilo obema.

Znanje o Fengshui pa vam ne pride prav, če še nimata svojega kotička. Če iščete nepremičnine Maribor, boste verjetno dobili ugodnejše cene, kot v prestolnici, še kak nasvet več, pa dobite v članku, če boste sledili povezavi.

Članki iz iste kategorije: