Poleg redne zaposlitve

Nedavna raziskava, ki so jo strokovnjaki izvedli med ženskami, zaposlenimi v državah EU, priča, da si danes vse več žensk poleg redne zaposlitve omisli še honorarno delo. Največ se jih za dodatno zaposlitev odloči zaradi finančnih potreb (69 odstotkov vprašanih meni, da si je s honorarno zaposlitvijo mogoče najučinkoviteje dvigniti standard), 36 odstotkom je tovrstno udejstvovanje možnost za spoznavanje zanimivih ljudi in poklicev, 35 odstotkov jih ima honorarno delo predvsem kot vir navdušenja, zadovoljstva in veselja do dela, 11 odstotkov pa jih meni, da se z dodatno zaposlitvijo bolje zavarujejo pred morebitno brezposelnostjo.

razlike

Zanimivo pa je, da je le zanemarljiv odstotek vprašanih poudaril, da jim je honorarna zaposlitev vir novega znanja in izkušenj ter priložnost za vzpon na karierni lestvici. In za kaj ženske porabijo honorar? Večina ga nameni sebi in svoji družini, sorodnikom, prijateljem, znancem in pomoči potrebnim.

Od denarja, prisluženega z dodatno zaposlitvijo, 58 odstotkov namenijo garderobi, 48 odstotkov vikendom, dopustu in počitnicam, 45 odstotkov razvedrilu in zabavi (kino, disko, restavracije, gledališče), 44 odstotkov osnovnim življenjskim potrebam, 31 odstotkov športu in hobijem, 22 odstotkov gre za nakit, 21 odstotkov za avto in druga prevozna sredstva, 18 odstotkov za glasbo, 14 odstotkov za pohištvo in notranjo opremo doma, 13 odstotkov pa za alkohol, cigarete, kozmetiko, sladkarije in drugo.