Kupite si dovolj zmogljiv Power bank

Kako deluje Power bank?
Manjše elektronske naprave, je potrebno redno polniti. Težav s polnilci se vsi zavedamo. V avtu se mobilni telefon ali tablični računalnik polni in hkrati med uporabo prazni.power bankPogosto se celo počasneje polni, kot prazni ali pa se polni počasneje, kot se polni v stanovanju na standardni električni napetosti. Marsikdo misli, da je povsem vseeno kje se polni mobilni telefon, a temu tudi slučajno ni tako. Denimo, da bi želeli mobilni telefon napolniti na USB vhodu prenosnega računalnika. Medtem ko ima klasičen USB vhod (1.0 ali 2.0) približno 2.5 W izhodne moči, bo USB 3.0 izhod polnil s 4.5 W, torej praktično dvakrat hitreje. Če boste priključili telefon v navadno električno vtičnico, bo šlo seveda še hitreje. Power bank te moči nima, tako da bo polnil počasneje, vendar ker ga imate lahko s seboj v žepu, kovčku ali v torbi, vas to niti ne zanima, kljub temu pa je pomembno tudi to, s kakšno hitrostjo se bo napolnil sam power bank in kakšno izhodno moč polnjenja ima.

Osnovne karakteristike Power bank naprav

Če tiste osnovne lastnosti naštejemo eno ob drugi in vrstni red pri tem zanemarimo, saj ni nujno za vse enako pomemben, so pomembne sledeče:
– Zmogljivost Power bank naprave (meri se v mili amperih in gre lahko od nekaj tisoč, kar je zmogljivost baterije navadnega pametnega telefona ali do nekaj deset tisoč, kar je zmogljivost več mobilni telefonov in tabličnih računalnikov skupaj)
– Število izhodov naprave (to pomeni, da bo hkrati lahko polnila dve ali tri naprave in ne samo eno)
– Zmogljivost izhodne moči Power bank naprave (nekatere so sposobne na izhodu uporabiti celo do 90% moči, medtem ko se druge temu niti ne približajo, kar seveda pomeni, da boste polnili telefon veliko počasneje)
– Hitrost s katero se Power bank napolni (v prvi vrsti je ta hitrost odvisna od tega, kako ga boste polnili, kar sem omenil že zgoraj, pa vendar imajo nekatere naprave možnost izjemno hitrega polnjenja, druge pa ne)
– Število polnjenj (ker je Power bank baterija, se slej ko prej izrabi in ga ne boste mogli več polniti, ampak bo samo še za v koš, vendar bo do takrat minilo še veliko časa)
– Dodaten indikator moči (Power bank vam lahko na zaslonu pokaže koliko je še napolnjen, torej koliko energije je še v njem, kar je zelo koristno, kljub temu, da tudi ta indikator jemlje neznatno energijo sami napravici)
Veliko je torej odvisno od vas, veliko pa od te male in nadvse priročne napravice, ki jo lahko vzamete skoraj kamorkoli in lahko podaljša delovanje telefona za nekajkrat. Še priporočilo – če se vam mudi in bi radi telefon čimprej napolnili, ga prestavite v stanje za letalski let, v katerem je večina manj pomembnih opcij ugasnjenih in porabi neznatno malo energije. Tako se bo napolnil še veliko hitreje in tudi praznil se bo počasneje, če seveda teh opcij tudi kasneje morda še ne potrebujete.